به مجموعهای از فایلهای صوتی که در چندین قسمت منتشر میشود پادکست، پادبخش یا تدوین صوتی میگویند. پادکست یک محتوای صوتی با ویژگیهای متفاوتی نسبت به سایر فایلهای صوتی است که در اپلیکیشن پخش صدا، سایت و شبکههای اجتماعی قابل پخش است. دسترسی آسان و رایگان بودن بیشتر پادکستها را میتوان مهمترین مزیت آنها دانست.
پادکست چیست ؟
به مجموعهای از فایلهای صوتی که در اپلیکیشن یا سایتهای مختلف منتشر میشود و قابلیت پخش در دستگاههایی مثل تلفن همراه، لپتاپ، تبلت و ... را دارند پادکست یا Podcast میگویند. مهمترین ویژگی پادکستها این است که به صورت سریالی یا قسمتبندی شده منتشر میشوند و فرمت RSS یا Really Simple Syndication دارند.
اگر بخواهیم به صورت تخصصی در مورد پادکست صحبت کنیم اینطور باید بگوییم که: کلمه پادکست به معنی پخش همگانی است و از ترکیب دو عبارت Ipod (آیپاد) و Broadcasting (برادکستینگ) تشکیل میشود. که البته این دو عبارت مهمترین ویژگی محتواهای صوتی از جمله پادبخشها را توضیح میدهند.
انواع پادکست
* مهمترین دستهبندی که برای پادکستها وجود دارد، دستهبندی بر اساس موضوع و فرمت آنها است که هر کدام از این محتواها بر اساس شیوه و هدف خاصی تولید و منتشر میشوند. موضوعات پادکست دسته یا طبقهبندی خاصی ندارد در واقع به تعداد موضوعاتی که کتاب، مقاله، داستان و ... وجود دارد پادکست هم داریم که مهمترین یا پرطرفدارترین آنها شامل: روانشناسی، پزشکی، داستانی و آموزشی است. اما فرمت پادکستها انواع مختلفی دارد که هر کدام از این فرمتها برای موضوعات مختلفی استفاده میشود. مهمترین فرمتهای پادکست عبارتنداز:
* پادکست یک نفره (Monologue-Padcast): سادهترین و البته رایجترین نوع ضبط پادکست، استفاده از یک گوینده است. در این حالت یک نفر به عنوان نریتور راجع به یک موضوع مشخص شروع به صحبت کردن میکند. این سبک از تولید محتوا برای انواع محتواهای صوتی قابل استفاده است. تنها نکتهای که در استفاده از این سبک وجود دارد این است که گوینده آن باید با تغییر لحن، تن صدا و استفاده از حالتهای مختلف در زمان گویندگی تلاش کند که فضای یکنواخت و خستهکنندهای برای مخاطبان به وجود نیاید.
* پادکست مکالمهای (CO-Hosted Padcast): به این نوع از ضبط محتوای صوتی، پادکست دومیزبانه هم گفته میشود و به این صورت است که دو نفر با هم مکالمه و تبادل نظر میکنند. در این نوع اجرا همیشه دو میزبان یا دو گوینده وجود دارد اما گاهی ممکن است به فراخور موضوع بحث، یک نفر دیگر به عنوان میهمان برنامه در یک یا چند اپیزود حضور داشته باشد.