کاربرد انواع نریشن تبلیغاتی و آموزشی برای کسب‌وکارها
 نریشن هنر تبدیل متن به کلام تاثیرگذار است و استفاده از آن در محتواهای ویدیویی، آموزشی، تبلیغاتی و ... باعث جذاب‌تر شدن محتوا برای مخاطبان می‌شود. استفاده از صدای گوینده متناسب با موضوع محتوا کیفیت کل کار به صورت چشمگیری افزایش می‌دهد. از این رو تمام صنایعی که به تبلیغات، آموزش و انتقال اطلاعات نیاز دارند می‌توانند با کمک گرفتن از نریتورهای حرفه‌ای، محتوای تاثیرگذارتری را برای مخاطبان آماده کنند.
 
 

گویندگی و نریشن فقط برای تولید پادکست یا کتاب صوتی کاربرد ندارد بلکه به منظور تاثیرگذاری بیشتر در سایر محتواها نیز استفاده می‌شود. ما در این بخش قصد داریم تا مهم‌ترین موارد استفاده از خدمات گویندگی و نریشن را به صورت مختصر توضیح دهیم.

گویندگی ویدیو آموزشی: در تولید محتوای آموزشی استفاده از صدا و تصویر به صورت همزمان تاثیر دوچندانی بر یادگیری افراد دارد. اغلب انسان‌ها تصاویری که می‌بینند را نسبت به کلماتی که می‌شنوند بهتر به خاطر می‌سپارند. به همین دلیل آموزش بصری بهتر از سایر روش‌های آموزشی معرفی شده است.

در ویدیوهای دیگر، برای اینکه محتوای تصویر برای مخاطب، کسل‌کننده نشود باید هر یک 90 ثانیه صحنه‌ها تغییر کند. اما در تولید بیشتر فیلم‌های آموزشی نمی‌توان هر 90 ثانیه صحنه را تغییر داد. بنابراین یکی از روش‌های جذاب‌تر کردن این نوع ویدیوها استفاده از نریشن است. در واقع اگر مخاطبان نتوانند با صدای یک ویدیو ارتباط برقرار کنند قطعا ادامه آن را تماشا نخواهند کرد. به همین دلیل گویندگی ویدیو آموزشی اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

 

مهم‌ترین نکات برای ضبط نریشن ویدیو آموزشی

* استفاده از کلمات ساده: اگر شما از متن تخصصی با کلمات سخت برای توضیح مطالب آموزشی استفاده کنید مخاطب نمی‌تواند معنای آن را درک کند؛ بنابراین مجبور است ویدیو را قطع کرده و به دنبال معنی کلمات بگردد. او بعد از تکرار چندباره این اتفاق قطعا خسته شده و دیگر ادامه ویدیو را تماشا نمی‌کند. در نتیجه به خاطر این نکته به ظاهر ساده مخاطبتان را از دست می‌دهید. ساده‌نگه داشتن لحن نریشن، کوتاه کردن توضیحات و استفاده نکردن از کلمات سخت می‌تواند تاثیر زیادی بر یادگیری مخاطبان و ایجاد احساس رضایت در آن‌ها داشته باشد.

* انتخاب نریتور: انتخاب نریتور باید با توجه به موضوع محتوا و پرسونای مخاطبان انجام شود. بنابراین قبل از انتخاب نریتور باید به دقت، نوع محتوا و هدف از تولید آن را مشخص کنید. به عنوان مثال فرض کنید که گویندگی یک ویدیوی آموزش جدول ضرب برای کودکان دبستانی را به گویندگانی با صدای بم بسپارند. در چنین شرایطی قطعا خروجی کار برای مخاطبان کم ‌سن‌وسال این ویدیو، جذاب نخواهد بود؛ چون  کودکان نمی‌توانند با آن صدا ارتباط برقرار کنند.

*‌ روایت داستان در ویدیو آموزشی: در این بخش، منظور ما از داستان، شخصیت‌پردازی یا قصه‌گویی نیست بلکه ادامه دادن محتوا با یک ریتم خاص و البته استفاده از مثال‌های جذاب است. این کار کمک می‌کند ویدیوی شما از حالت یکنواختی خارج شود. علاوه‌بر این‌ باعث افزایش تمرکز مخاطبان و بالا رفتن میزان یادگیری آن‌ها می‌شود. بنابر دلایل گفته شده بهتر است که ویدیو آموزشی را با یک ریتم هیجان‌انگیز شروع کرده و با پایان جذاب تمام کنید.